skip to Main Content
+32 3 877 04 44 info@vandervoort.be

Aquaproof by Mepa

Het waterdichte antwoord

Aansluitvoegen vereisen waterdichte oplossingen. De mooiste douche of bad blijft alleen dan duurzaam in gebruik, als de afdichting tussen bad / douche en wand waterdicht is. De uitvoering van een elastische voeg met silicone tussen badkuip resp. douchebaken wand is geen afdichtingsmaatregel. Bovendien verliest deze met de tijd aan elasticiteit en kan het scheurtjes krijgen. Zonder een verdere afdichting met de wand kan doorsijpelende vochtigheid in de muren leiden tot vochtschade.

“…..Daarom is deze norm niet alleen gericht aan de specialist in afdichting, maar ook aan degenen die verantwoordelijk zijn voor de algehele planning en uitvoering van de constructie en de componenten ervan, omdat het effect en de continuïteit van de afdichting afhangen van een gecoördineerde planning van alle betrokkenen … “

8.5.2 Afdichtingsgebieden onder / achter baden of douches: “Secties onder / achter badkuipen of douchebakken moeten worden beschermd tegen de gevolgen van water. De afdichting van deze gebieden moet als volgt worden uitgevoerd: de bad-of doucherand verbinden met de andere afdichtingslagen, bijvoorbeeld met een afdichtband.

Siliconenverbindingen aan randen zijn geen afdichtingen die aan deze norm voldoen.

DIN 18534

Op de juiste manier afdichten– volgens de DIN 18534 voor de afdichting van binnenruimten.

Meer dan ooit is het zaak de mogelijke risico’s van waterlekkage uit te sluiten. Recent is mede daarvoor Duitse norm DIN 18534 uitgebracht,  in overeenstemming met de ETAG 022 –de Europese richtlijn voor de technische goedkeuring van waterdichting voor wanden en vloeren in natte ruimtes. In de DIN standaard wordt expliciet vermeld dat siliconenverbindingen geen afdichting zijn!

Het gebruik van Aquaproof kan veel schade en onnodig herstelwerk voorkomen.

Bekijk via deze link de montagefilm.

0
Cycli

Na 3.400 cycli was het testresultaat duidelijk en het SFV documenteerde: “De geteste afdichting MEPA-Aquaproof kan worden beschreven als waterdicht.”

0°
60 seconden lang

MEPA Aquaproof werd gedurende 60 seconden afwisselend besproeid met koud en warm water tot 90 ° C volgens ETAG 022. De opening tussen de tegels en de rand van de badkuip was niet afgedicht met siliconen, waardoor de het afdichtingsband direct werd blootgesteld aan het water!

0
Dagen

Op basis van de testprincipes voor het afgeven van algemene keuringsrapporten van de Duitse gebouwenautoriteit (abP), werd het MEPA Aquaproof gedurende 28 dagen belast met een waterkolom van 20 cm.

0%
Klanten Tevredenheid

Aquaproof Voordelen

Rekbaar in de hoek. 

Aquaproof is bijzonder rekbaar en flexibel aanpasbaar. Hierdoor kan het perfect aan de muur worden bevestigd, en zorgt het voor een perfecte afdichting, vooral in het hoekbereik. (Afbeelding 2 & 3)

De nieuwste variant heeft een geringere materiaalsterkte en een gewijzigd visgraatpatroon waardoor het band horizontaal nu ook flexibel is.

Geen Vouwen

De veelvoorkomende, foutgevoelige “vouwen” op het meest kritieke punt van de afdichting. Waar “het rond in de hoek” moet zijn, heeft Aquaproof zijn grootste troeven.

 

Montagelijn Aquaproof 2.0

Er werd een nieuwe “montagelijn” op het band aangebracht. Dit is om de positionering in de hoogte aanzienlijk te vergemakkelijken, en zorgt ervoor dat er altijd genoeg bitumen op de rand van bad/douche aanwezig is.

Vraag uw gratis productstaal aan

Back To Top